Advertenties blokkeren

informatieAdvertenties in apps zorgen ervoor dat de makers van apps hun brood kunnen verdienen en de app verder ontwikkelen. Het nadeel is dat advertenties schermruimte en soms rekenkracht gebruiken. In sommige gevallen verwijzen advertenties naar kwaadaardige sites. Door een betaalde versie te kopen verdwijnen de advertenties en ondersteun je de ontwikkelaar. 

Hieronder leggen wij een andere manier uit om advertenties te blokkeren. Wij raden het gebruik van de gewone AdBlocker-apps af, aangezien ze meer onheil brengen dan ze wegnemen. Ze worden ook regelmatig verwijderd van de Google Play Store. Het gebruik van zulke apps is geen duurzame oplossing voor het blokkeren van ads. Voor onderstaande oplossing moet het toestel geroot zijn, wat standaard meestal niet het geval is.


 root-vereist gevaarlijk

stap0 Download het “hosts”-bestand door op deze link te klikken: http://adblock.mahakala.is/ Dit bestand blokkeert een grote lijst van domeinnamen die gebruikt worden om advertenties te genereren en te tonen.

 

 

stap1Ga via de Root Browser-app naar de downloadlocatie van het “hosts”-bestand, in dit geval de Download map op de SD-kaart.

 

 

stap2Druk lang op het hosts-bestand en druk op “Copy”. Deze functie maakt het bestand gereed om het elders in een andere map te plakken.

 

 

 stap3Ga vervolgens naar de map “system -> etc” en druk lang op het oude hosts-bestand en hernoem het naar “hosts.bak” (bak van back-up, een reservekopie van het originele bestand voor als het mis mocht gaan).

 

 stap4Plak het gedownloade (veel grotere) hosts-bestand . Geef aan Root-Browser eenmalige of permanente toestemming om rootfuncties uit te voeren (in dit geval nodig omdat we in de systeemmap bezig zijn).

 

stap5Het nieuwe bestand heeft de plaats ingenomen van het oude hosts bestand. Start nu de telefoon/tablet opnieuw.

 

opnieuw-starten

 stapeinde Klaar! Als het goed is zijn nu vrijwel alle advertenties in alle apps geblokkeerd. Wij raden aan deze procedure om het half-jaar uit te voeren zodat het hosts-bestand up to date blijft. En overweeg altijd een goede app te kopen . Zo ondersteun je de ontwikkelaar en je hoeft geen ads te zien!