Apps installeren in de Play Store

informatieOp een Android apparaat kunnen “apps” worden geïnstalleerd. De grootste en betrouwbaarste winkel is Google Play Store, waar ontwikkelaars gratis of betaalde apps aanbieden. Inmiddels zijn er al meer dan 1 miljoen apps. Daarnaast kun je in de Play Store ook muziek, films, boeken, nieuws en spelletjes kopen. Er zijn ook andere Android winkels, maar voor de gewone gebruiker raden wij Google Play Store aan.

stappenplan

stap1Ga naar de Play Store.

 

stap2 Als je de appnaam weet, typ hem in de zoekbalk. Als je geen naam weet, voer dan uw gewenste opdracht in, in het Engels of Nederlands. Bijv. “weather” of “weer”. Een zoekopdracht via Google kan ook goede apptips opleveren. 

 stap3Klik op installeren. Als de app minder dan 10.000 downloads heeft (zie linkerzijde scherm), lees dan de app-machtigingen goed door. Als je verdachte machtigingen ziet die buiten het doel van de app vallen (bijv. een onbekende kladblok app die ook rechtstreeks nummers kan bellen), installeer de app niet! Zoek vervolgens op Google naar reviews over die app voordat je een nieuwe poging doet.

Er zijn gratis apps (vaak met reclame) en betaalde apps. Je kunt betaalde apps eerst testen en na aanschaf op 5 toestellen installeren. Meer informatie hierover in het kopen van apps in Play Store. 

stapeindeDe app is geïnstalleerd. Je kunt de app direct openen. Bij de meeste apps wordt er ook een snelkoppeling gemaakt op het bureaublad.