Apps installeren via APK-bestanden

 informatieSoms lukt het niet (meer) om een bepaalde app via de Play Store te vinden. Als je het zogenaamde APK-installatiebestand hebt, kun je het handmatig installeren. Dit is te vergelijken met het installleren van .EXE-installatiebestanden in Windows.

letopLET OP: APK-BESTANDEN INSTALLEREN UIT ANDERE BRONNEN DAN DE OFFICIËLE GOOGLE PLAY STORE BRENGT RISICO’S MET ZICH MEE. GA VOORZICHTIG TE WERK EN GEBRUIK APK-BESTANDEN UIT BETROUWBARE BRONNEN. HET GEBRUIK VAN EEN ANTIVIRUS IS AAN TE RADEN. ANDROIDHANDLEIDING.NL IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR EVENTUELE SCHADE ALS GEVOLG VAN HET INSTALLEREN VAN EEN MALICIEUZE APK-BESTAND.

gevaarlijk

 

stappenplan

DEEL 1 – INSTALLATIE APK-BESTANDEN TOESTAAN

 

 stap1Ga naar instellingen en vervolgens naar “Beveiliging”.

 

 

stap2 Onder Apparaatbeheer vink “Onbekende bronnen” aan. Hiermee wordt het mogelijk om apps ook op andere wijzen te installeren dan via de Play Store. Accepteer de voorwaarden.

 

 stap3Beveiligingsoptie geactiveerd. Vanaf nu is het mogelijk om apps via APK-bestanden te installeren.

 

 

DEEL 2 – APK-BESTANDEN DOWNLOADEN EN INSTALLEREN

 

stap0Als je het apk-bestand al gedownload hebt, kun je hem benaderen via een verkenner en vervolgens gelijk aanklikken. Vervolgens de procedure voortzetten vanaf stap 3.

 

 stap1Ga naar de App Drawer en vervolgens raak het Google-icoontje om Google Zoeken op te roepen. Dat kan ook via andere manieren. Zoek vervolgens naar “[NAAM-GEWENSTE APP]  APK” of “[NAAM-GEWENSTE APP]  APK DOWNLOAD”. In dit geval gaan we Facebook installeren.

 

stap2

 Wij kiezen als voorbeeld in dit geval voor de 2e link. Wij klikken download en accepteren de waarschuwing. De download start. Nadat de download klaar is klikken op het apk-bestand in de notificatiebalk.

 

 stap3Lees de machtigingen goed door en installeer de app. Als je iets verdachts ziet of als de naam van de app anders is dan de bestandsnaam van de apk, STOP METEEN. Als alles in orde is, ga door.

 

 stapeinde De app is geïnstalleerd. Je kunt het meteen testen. In de meeste gevallen wordt er ook automatisch een snelkoppeling gemaakt op het bureaublad.

 

tips

TIPOm APK-bestanden te downloaden uit de Google Play Store kunt u deze site gebruiken: http://apps.evozi.com/apk-downloader/ (lees aandachtig de gebruikersinformatie op de site)