Batterij langer mee

informatie

Door functies die je niet gebruikt uit te schakelen kun je langer met een batterijlading doen. De functies die het meeste van je batterij vragen zijn:

 

  • Mobiele data – de mobiele internetverbinding via telecom provider (2G, 3G, 4G)
  • Wi-Fi – alleen thuis en andere locaties waar je WiFi toegang hebt
  • Bluetooth – alleen nodig voor het overzetten van bestanden en sommige accessoires
  • Schermhelderheid – hoe lager deze ingesteld staat, hoe langer de batterij mee gaat
  • Scherm time-out – zet het scherm uit wanneer niet gebruikt
  • GPS – alleen nodig wanneer je aan het navigeren bent

Veel van deze opties zijn aan of uit te zetten door het kleine zwarte balkje bovenin je telefoon omlaag te slepen en daar de relevantie icoontjes aan te tikken. Scherm time-out en helderheid zijn in te stellen in het instellingen menu onder ‘display’.

Als batterijduur belangrijk is, is het handig een app te installeren om bovenstaande automatisch te regelen. De app houdt het energieverbruik en de acties van de gebruiker in de gaten en schakelt functies af die niet gebruikt worden. Er zijn verschillende goede apps. De voorkeur van de meeste Androidgebruikers gaat naar Battery Doctor, een van de beste en meest populaire apps op gebied van accubesparing.

tips

 

 

TIPAls lang onafhankelijk van het lichtnet belangrijk is, kun je een “powerbank” aanschaffen. Dit is een externe batterij met twee USB aansluitingen: een om de telefoon op te laden, de ander om de batterij op te laden. De capaciteit van een batterij wordt weergegeven in mAh. De meeste telefoons hebben een batterij van 2000-3000 mAh (2-3 Ah). Kijk bij aanschaf hoe groot de capaciteit van de powerbank en de telefoon is. De capaciteit van de powerbank moet minimaal gelijk zijn om de interne batterij een keer op te kunnen laden. Let op: grotere telefoons vragen soms meer stroom bij opladen dan een powerbank kan leveren (meestal 0,5 of 1 A). Hierdoor kan het opladen niet (goed) werken.

 

TIP Als de telefoon een verwijderbare achterkant heeft om de batterij te vervangen, en het is een populair type telefoon, dan kun je met wat zoeken op bijvoorbeeld www.ebay.com of www.dx.com een reservebatterij vinden met een dubbele capaciteit, en een nieuwe verhoogde achterkant om de batterij te laten passen. Niet de meeste elegante oplossing, wel erg praktisch.

Met een nieuwe achterkant kan een batterij met grotere capaciteit worden geplaatst. Beschikbaar voor populaire modellen, bijvoorbeeld op www.ebay.com of www.dx.com.

Met een nieuwe achterkant kan een batterij met grotere capaciteit worden geplaatst. Beschikbaar voor populaire modellen, bijvoorbeeld op www.ebay.com of www.dx.com.