Fabrieksinstellingen terugzetten

informatieSoms is uw telefoon/tablet zo “vervuild” met overbodige apps dat je graag weer met een “schoon” toestel opnieuw begint. OF: je toestel vertoont kuren en geeft regelmatig onoplosbare fouten – je wilt een “schoon”  toestel om uit te sluiten dat het probleem aan de software (bijv. aan een van de apps) ligt.

De bovenstaande kwesties kun je oplossen door Android terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Het toestel wordt dan weer zoals het eerste dag uit de doos kwam.


 

 eerstbackuppen

Persoonlijke gegevens en apps op het toestel worden gewist bij de ‘factory reset’. Gegevens op de server (bijvoorbeeld e-mail, contactpersonen, documenten in Google Drive) worden niet gewist. De contactpersonen die zijn opgeslagen op de SIM kaart van de telefoon worden niet gewist. Zaken als foto’s, aantekeningen en instellingen (bijvoorbeeld taal, favorieten) staan op je toestel en gaan zonder backup verloren. Van apps kun je een back-up maken of later via Google Play herinstalleren (zonder opnieuw te betalen).

 

stappenplan

Maak eerst indien gewenst een backupstap0

 

 

 stap1Ga naar de instellingen en vervolgens naar “Back-up maken en opnieuw instellen.”

 

 

stap2Kies de gewenste opties betreffende de automatische back-up van Android. Klik vervolgens op “Fabriekinstellingen terug”.

 

 stap3Hier kunt je een overzicht zien van alles wat er verloren gaat tijdens het fabriekreset. Als je een microSD-kaart hebt in je toestel, dan kun je hier ook kiezen voor het leegmaken hiervan. Klik vervolgens op “opnieuw instellen”.

 

  stapeinde Android zal opnieuw starten en het gehele systeem wordt opnieuw geïnstalleerd. Als het toestel weer opgestart is, dan kun je weer beginnen met het instellen van je telefoon.