Internetten via mobieltje

informatieJe zit ergens met je laptop en er is geen WiFi. Als je Androidtoestel wel het internet op kan (met “3G” of “4G”), dan kun je die internetverbinding delen. Dat kan via Wi-Fi (draadloos) of via een USB kabel. Dit verbinden van apparaten heet “tethering”.

stappenplan

stap1Ga naar Instellingen (tandwiel in menu)

 

stap2Kies “Meer” en in het volgende menu “Tethering”

 

stap3Kies “Wi-Fi hotspot instellen” (hotspot is een Wi-Fi toegangspunt tot internet)

 

stap4

Kies “Draagbare Wi-Fi hotspot”

 

stap5Geef de hotspot een naam en een wachtwoord

 

stap6Zet de hotspot aan; het Wi-Fi toegangspunt via het mobieltje is nu actief

 

stapeindeNeem de laptop en maak verbinding met het Wi-Fi toegangspunt.

 

meerinformatieTethering via USB  Andere mogelijkheid is om het mobieltje via een USB kabel te verbinden met de PC. Als het mobieltje met een USB kabel verbonden is met een PC komt er een extra optie “USB Tethering” in het menu. Vink deze aan. (laatste twee menu-afbeeldingen). Internettoegang is beschikbaar.

meerinformatieTethering via bluetooth. Het is ook mogelijk de verbinding te maken via bluetooth. Wi-Fi in dat geval meestal een handiger keuze.

Opgelet!   Kosten. Mobiele data-abonnementen hebben vaak een beperkte “gratis” bundel. Daarboven moet (fors) extra betaald worden. Let hierop bij gebruik van de laptop.   Accu. Het WiFi hot spot is een grootverbruiker. De accu zal bij continue verbruik snel leeg raken.  Voorwaarden. Een aanbieder kan in zijn voorwaarden verbieden om de geleverde 3G of 4G internetverbinding door te zetten naar een WiFi punt. In de praktijk is dit moeilijk te controleren. Eindverantwoordelijkheid is bij de gebruiker.