Locatieinstellingen

informatie

Er zijn veel apps die locatie moeten weten, bijvoorbeeld navigatie-apps. Android apparaten kunnen op drie manieren achterhalen waar ze zijn: via GSM netwerken, via Wi-Fi netwerken en via GPS. Door combinatie is de nauwkeurigheid groter, maar is ook het stroomverbruik groter. Je kunt dit zelf instellen.

 

stappenplan

 

stap1Ga op het bureaublad of in de App Drawer naar instellingen en vervolgens naar LOCATIE.

OF op sommige apparaten klik rechtstreeks op LOCATIE uit de Quick Settings balk om de locatieinstellingen te benaderen of om de locatiebepaling aan en uit te zetten.

 stap2In dit scherm kunt u zien welke apps gebruik maken van uw locatie en hoeveel accu ze hierdoor verbruiken.

 

  stap3Als je op MODUS klikt, dan kun je de gewenste locatiebepaling kiezen. Je hebt 3 keuzes:

 

  • ALLEEN APPARAAT: om de locatie te bepalen wordt er gebruik gemaakt van de interne GPS-antenne van tablet of smartphone. Deze modus is zeer geschikt voor (auto)navigatie buiten de bebouwde kom.
  • ACCUBESPARING: om de locatie te bepalen wordt er gebruik gemaakt van de omringende GSM zendmasten en Wi-Fi netwerken. Er wordt GEEN gebruik gemaakt van de GPS-antenne, hierdoor is het accuverbruik heel laag. Deze modus is NIET geschikt voor navigatie!
  • GROTE NAUWKEURIGHEID: om de locatie te bepalen wordt er gebruik gemaakt van de interne GPS-antenne + omringende GSM zendmasten + omringende Wi-Fi netwerken. Hierdoor wordt de locatie zeer nauwkeurig vastgesteld, ten kosten van het accuverbruik. Deze modus is geschikt voor navigatie, vooral binnen de bebouwde kom.

   stap4Als je op “LOCATIEMELDING VAN GOOGLE” tikt krijg je 2 opties te zien:

 

  • LOCATIEMELDING: hier kun je de locatiebepaling aan- en uitzetten. Als je niet navigeert met je Androidapparaat en als je geen apps gebruikt die de locatie nodig hebben (Maps, Buienradar, etc), zet dan deze optie uit. Hierdoor is de accuverbruik laag en je privacy gewaarborgd.
  • LOCATIEGESCHIEDENIS: Jouw Google account slaat jouw locatie altijd op. Hierdoor kun je zien waar je in het verleden geweest bent. Soms is dit handig, vooral als je Google Now gebruikt. Echter, als je je privacy serieus neemt, zet deze optie uit.
tekst_onderzoeken

 

Er zijn veel apps die locatiegegevens goed gebruiken, maar soms wordt deze locatieinformatie misbruikt. Wil je weten welke apps toegang hebben tot de locatiegegevens? Kijk hier.