Overstappen van iPhone

Hoe ze je je contacten, muziek, foto’s en andere documenten over van je iPhone naar Android?

Contacten en Agenda. Als je op je iPhone al een Gmail account gebruikt is de overstap eenvoudig. De contacten en agenda staan bij Gmail op de server (in de “cloud”) en worden gewoon gesynchroniseerd.

Als je de contacten en adresgegevens bij Apple op de server hebt staan (iCloud), dan kun je het beste 5 Euro besteden aan CloudContacts en CloudCalendar. Je behoudt je iCloud account en de Android apps gaan synchroneren. Deze optie is zeker handig als je een gedeelde agenda hebt met collega’s of familieleden hebt die nog op een iPhone zitten. Voor hen verandert er niets.

Muziek. Als je als muziekliefhebber bereid bent om 10 Euro per maand uit te geven aan muziek, dan is Google Music op je PC de oplossing. Hiermee kun je gekochte iTune nummers overzetten naar de cloud, in totaal 20.000 nummers opslaan en met de Music app de nummers beheren.

Wil je alleen je gekochte iTune nummers overzetten, dan kan dat door het Androidtoestel via USB aan te sluiten op de PC. Muziek moet worden opgeslagen in een folder “Music”. Mac-gebruikers moeten de Android File Transfer app installeren om toegang te krijgen tot de opslagruimte van de Android.

Foto’s. Met iCloud en de Photo Stream dienst is het makkelijk om foto’s van je iPhone te halen. Gebruik iPhoto op een Mac of installeer de iCloud Control Panel op een Windows PC en je kunt de foto’s van de iPhone halen en ze synchroniseren met je Androidtoestel via USB of je Google+ account. Daarna kun je doorgaan met foto’s van je Android apparaat te downloaden naar je computer via USB, of door de Dropbox app te installeren en de Camera Upload functie aan te zetten. Als je geen zin hebt om met de bestandsmanager aan de gang te gaan om foto’s over te zetten is de Dropbox Camera Upload functie een andere manier om foto’s van je iPhone naar je computer over te zetten.

Aanpassen. In tegenstelling tot iPhone en iPad kunnen Android apparaten aangepast worden naar je eigen voorkeur. Twelve ways to customize your Android device

iPhone mail kan overweg met een “unified mailbox”: berichten van meerdere accounts worden weergegeven in één inbox. De standaard Google applicatie kan hier niet mee overweg. Als dit belangrijk is, probeer dan app K-9. Dit mailprogramma kan zo worden ingesteld, dat het vrijwel niet te onderscheiden is van iPhone mail.