Printen via Internet (cloud)

informatieEen bestaande printer gekoppeld aan een PC met internettoegang kan worden gebruikt om te printen: “cloud printing”. Hiervoor moeten twee dingen worden gedaan: de printer toevoegen in de browser Chrome op de PC en de app Cloud Print te installeren op het Android-toestel.

voorbereiding_tekst

 

stap1Installeer webbrowser Chrome op de PC of Mac.

 

stap2Activeer Cloud  Printing in Chrome op de PC: Menu –> Instellingen –> Geavanceerd Instellingen weergeven –> Printers toevoegen. (geen afbeeldingen, uitgebreide instructie)

 

 stap3Log in met je Google account in Chrome, zodat je Android-toestel weet naar welke PC/printer te printen.

stappenplan

 

stap1Installeer de (gratis) app Cloud Print 

 

stap2Activeer de Cloud Printer en accepteer de waarschuwing

 

stap3Open de app waarmee je wilt printen; onder Android 4.4. (en hoger) verschijnt nu de optie Afdrukken in het keuzemenu.

Heb je een toestel met Android 4.3 of lager, dan verschijnt Cloud Print als een losse app waarmee je kan printen. Gebruik je Android 4.4. of hoger dan wordt Cloud Print geïnstalleerd als service. Op deze manier kun je rechtstreeks uit apps printen. Veel oudere apps hebben die mogelijkheid nog niet onder 4.4. De app PrinterShare is dan de oplossing.

Nadeel van deze oplossing is dat de PC aan moet staan om te kunnen printen. Heb je een Wi-Fi printer, dan kun je ook zonder PC printen. Een Android toestel kan meestal ook rechtstreeks op een USB-printer afdrukken met een USB-OTG kabel.

Lukt dit allemaal niet, dan kun je een bestand naar een PC te sturen (kopieren). Het bestand kan op de PC geopend en geprint worden.