Printen via USB kabel

informatiePrinten via de USB kabel is mogelijk met de app PrinterShare. Voor mobieltjes en sommige tablets is een USB-OTG-verloopstekker nodig zoals deze. De oplossing werkt in de meeste gevallen. Dit is te testen met de gratis versie. De betaalde versie zonder beperkingen kost 10 Euro.

voorbereiding_tekst

Benodigdheden:

  • OTG USB kabel
  • USB printer
  • App PrinterShare
stappenplan

 

stap1Verbind Android apparaat met printer dmv USB OTG kabel

 

stap2Installeer en open de app PrinterShare

 

stap3Klik op Selecteer Printer “Nabijgelegen – USB”

 

stap4Toegang verlenen tot het USB apparaat

 

stap5De gevonden printer aanklikken; als er geen driver gevonden is ” Handmatig Selecteren”  of ” Algemeen Gebruiken”. We raden aan om “Algemeen Gebruiken” te kiezen. Als dat niet beschikbaar is (of niet werkt) dan handmatig de driver selecteren van een model dat het meest lijkt op uw model printer van hetzelfde merk. Er is een grote kans dat dit niet werkt.

stap6De printer is nu geselecteerd. In dit scherm kun je kiezen wat je wilt printen. In ons geval gaan we een tekstdocument printen. 

 

stap7Na het aanklikken van het document moet de app eerst eenmalig automatisch een plug-in downloaden en installeren voor de weergave van documenten (druk op ” ja” ).

 

stapeindeKies de gewenste opties voor printen en klik afdrukken!

 

meerinformatie

Rechtstreeks printen met Android kan op drie andere manieren:

  • via een PC met printer op het thuisnetwerk
  • via een PC met printer op het internet (cloud printing)
  • met een printer die geschikt is om via WiFi te printen

 Lukt dit allemaal niet, dan kan een document worden gekopieerd naar een PC. Het document kan op de PC worden geopend en geprint.